Psychologie met focus op welzijn. Beter worden zonder ziek te zijn.

Zorgen voor jezelf

Goed zorgen voor jezelf is belangrijk. Niet alleen maar door het eten van twee ons groente en twee stuks fruit op een dag. Ook fysieke beweging en voldoende slaap zijn van essentieel belang om om te kunnen blijven gaan met de uitdagingen die we tegenkomen.  Wist je bijvoorbeeld dat voor elke twee uur dat je wakker bent één uur slaap tegenover mag staan om herstel te laten plaatsvinden? Herstel dat jou in staat stelt om te kunnen blijven concentreren, om in oplossingen te kunnen blijven denken en jouw geheugen in goede conditie houdt? Die acht uur slaap op een etmaal wordt pas interessant als deze ook kwalitatief van goede aard is. Dit is aan de orde wanneer je stresshormonen in staat zijn te zakken en je de volledige slaapcycli aan fases kan doorlopen. Wanneer dit niet lukt, wanneer je piekert of moe wakker wordt kan het interessant zijn om te onderzoeken wat de oorzaken zijn. Ervaar je werkdruk of andere vervelende obstakels gedurende de dag die stress opleveren? Heb je bijvoorbeeld een emotionele gebeurtenis meegemaakt, dan kan dit zonder adequaat gehoor en aanpassing gaan leiden tot het uitvallen op je werk. In sommige gevallen zelfs tot chronische schade zoals een blijvend verminderde concentratie. Probeer dit voor te zijn. Wees lief voor jezelf en geef jezelf de ruimte om te leren goed voor jezelf te zorgen.

Want stress onvermoeid laten, daar krijg je meer dan alleen grijze haren van.

Daarom is zelfzorg zo ontzettende belangrijk. Het maakt jou juist de professional, een die weet om te gaan met zichzelf en zich kwetsbaar durft op te stellen. Je leert nee te zeggen, keuzes te maken en je wordt weer enthousiast over wat je kunt. Het is jouw eigenaarschap. Jij bepaalt, jij zorgt voor jezelf en zo uiteindelijk ook voor de maatschappij.

Voor preventieve begeleiding kun je bij mij terecht middels een strippenkaart of in een begeleidingstraject via jouw werkgever.

Een strippenkaart betreft een maximaal afgesproken aantal sessies met jouw werkgever. Wat niet nodig is, betaalt jouw werkgever ook niet. Ook maak ik afspraken met werkgevers waardoor het in sommige gevallen anoniem kan plaatsvinden. Neem gerust contact op om te bespreken wat er voor jou mogelijk is.

Wil je meer weten?
Lees meer over mijn dienstverlening bij Ik zoek hulp voor mijzelf, Ik zoek hulp voor onze medewerkers, Ik zoek hulp voor de organisatie, of Ik ben bedrijfsarts of een arbodienstverlener. Of neem contact op met Monique Broeders via telefoonnummer 06 8143 4789 of stuur een mail naar info@mb-psy.nl.

 

Self-care is giving the world the best of you, instead of what’s left of you.”

-Katie Reed-