Psychologie met focus op welzijn. Beter worden zonder ziek te zijn.

Terug in balans

Je kunt je moe en versleten voelen. Totaal voorbijgelopen door alle lopende activiteiten en verplichtingen. Negatieve emoties kunnen de overhand nemen of je voelt je niet meer jezelf. Het nut van jezelf kunnen voelen om om te gaan met hedendaagse uitdagingen behoeft niet per se veel uitleg. Wel hoe je je zelf weer kan vinden of een versie van jezelf kan gaan vormen waar je meer achter kunt en wilt staan. Want wanneer gevormde patronen gevoed zijn uit schaamte, verdriet, boosheid of angst, is het belangrijk dat deze worden opgeheven. Niet door ze weg te nemen of weg te stoppen, maar door er ruimte voor te gaan maken om mee om te gaan. Pijn mag er namelijk zijn, mits geluk er ook mag zijn. Het voorkomen van onnodige pijn of ongemak mag uiteindelijk haalbaar zijn. Voor een voorbeeld, lees de blog over de weg naar geluk of de blog over de lat hoger leggen en de rol van pesten.

Ook in deze begeleiding, net als bij de preventieve begeleiding, gaat het om jouw eigenaarschap. Ben jij in staat om nee te gaan zeggen, om keuzes te gaan maken en om weer enthousiast te worden over je eigen kunnen. Ofwel weer te gaan handelen vanuit jouw intrinsieke motivatie? Past wat of hoe je doet wel bij jouw opvattingen en verlangens? Om dat te kunnen verklaren is het belangrijk om te weten wat jou op het moment motiveert en welke dilemma’s jij zoal ervaart.

Ook het trainen van je cognitieve vermogen hoort bij het herstellen van de uitputting, wanneer je bijvoorbeeld concentratie of geheugenproblemen hebt ontwikkeld.

In de begeleiding besteed ik aandacht aan al deze aspecten, tevens overleg ik dat indien wenselijk met de bedrijfsarts.

Wil je meer weten?
Lees meer over mijn dienstverlening bij Ik zoek hulp voor mijzelf, Ik zoek hulp voor onze medewerkers, Ik zoek hulp voor de organisatie, of Ik ben bedrijfsarts of een arbodienstverlener. Of neem contact op met Monique Broeders via telefoonnummer 06 8143 4789 of stuur een mail naar info@mb-psy.nl.

 

Loslaten wordt mijn nieuwe houvast”

-Menno Oosterhof-