Psychologie met focus op welzijn. Beter worden zonder ziek te zijn.

Mijn verhaal

Mijn verhaal

Welkom! Je bent op mijn website gekomen. Graag stel ik mij aan je voor.

Ik ben Monique Broeders. Samen met mijn partner zijn wij de gelukkige ouders van onze drie kinderen. Ik werk als psycholoog in de omgeving Rotterdam, West-Brabant en Zeeland.

Als Zeeuwse, met Brabantse roots ben ik alweer meer dan de helft van mijn leven woonachtig en werkzaam in het mooie West-Brabant. Studie en de liefde voor mijn opgebouwde leven hier hebben mij verbonden aan deze veelzijdige omgeving. Vele plekken en waardevolle oud-collega’s en netwerkrelaties hebben mij hier geïnspireerd. Het is voor mij een omgeving waar creativiteit en betrokkenheid voelbaar en zichtbaar is. Twee elementen die voor mij uiterst belangrijk zijn.

Ervaringen en contacten hebben in de loop van de tijd mijn werkgebied vergroot naar Rotterdam en Zeeland. Twee omgevingen waar ik ook met veel plezier medewerkers en organisaties ondersteun in de dagelijkse uitdagingen op het gebied van motivatie en welzijn.

Mijn passie voor psychologie en coaching is door de jaren aan studie en eerdere werkervaringen sterk gevormd. Mijn interesse in gedrag van mensen in organisaties heeft zich gedurende mijn loopbaan vertaald naar een volledige toewijding in het welzijn van mensen om ze duurzaam aan het werk te krijgen en te behouden. Dit door ze psychologische begeleiding te bieden in persoonlijke thema’s in relatie tot werk, maar ook door als coach en adviseur voor organisaties actief te zijn.

 

In mijn werk richt ik mij tot het eigenaarschap van zowel werknemer als werkgever. Ik streef ernaar om bevlogen werknemerschap en vitaal werkgeverschap met elkaar vorm te geven. Het gaat tenslotte om de gezondste versie van jezelf en die van de organisatie. Een duurzaam resultaat maakt mij daarbij enthousiast.  Bij voorkeur werk ik hier samen aan met leidinggevenden, hr en met de aangesloten arbodienstverlener van de organisatie.

Ik ben universitair afgestudeerd in de HR en Psychologie met specialisatie arbeids- en organisatie psychologie. Verder ben ik opgeleid in de cognitieve gedragstherapie, focussen, voice dialogue en transformatie psychologie, positieve psychologie, acceptance and commitment therapie (ACT),  Eye movement desensitization and reprocessing (EMDR) en stresscoaching volgens de CSR methode. Tevens ben ik gecertificeerd tot coach. Door in het verleden ook actief te zijn geweest als assessmentpsycholoog, vitaliteit beleidsadviseur en hbo docent met specialisatie duurzame inzetbaarheid, psychodiagnostiek en loopbaan- en organisatieontwikkeling merk ik dat de rollen van psycholoog, coach, adviseur en trainer mij voldoening geven in het leven. Een gecombineerde rol die ik met veel plezier zal blijven inzetten.

Accreditatie
Registerpsycholoog NIP/Arbeid & Organisatie, NIP-00213375.